Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Indsamling af pap og papir

I Nordfyns kommune arbejder vi hele tiden på at vi genbruger så meget af vores affald som muligt. Derfor har vi en speciel indsamlingsordning for papir og pap. Sommerhuse afleverer pap og papir samt andet genanvendeligt affald på nærgenbrugsstationerne.

Alle helårshuse har en affaldsspand specielt til papir og pap. Spanden har et blåt låg, så den er nem at genkende. Sommerhuse har fælles nærgenbrugsstationer, hvor der indsamles pap og papir. Se mere under emnet affald i sommerhusområdet.

Spanden skal sættes ud til skel en gang hver 4. uge, hvor den bliver tømt af en speciel renovationsbil, der kun samler pap og papir. Det afleveres på Bogense genbrugsplads, hvor det sorteres, så der kan opnås de bedste priser når vi sælger det videre til genanvendelse.

Tømningsdatoer kan ses under punktet "Tømningskalender". Tømningerne vil selvfølgelig også blive varslet gennem vores gratis sms-system. Du kan tilmelde dig sms-ordningen via selvbetjeningen.

Tømningen starter allerede klokken 6.00 (i juni, juli og august allerede klokken 5.00), så det kan være en god ide at sætte din affaldsbeholder ud til skel aftenen før, så du er sikker på, at den er klar når renovationsbilen kommer forbi.
1. januar starter tømningen dog først kl. 8.00.

Ordningen betales som en del af de normale renovationstakster. Der opkræves et mindre gebyr, hvis man ønsker at papirspanden hentes inde på grunden i stedet for ved skel. Se mere om priser under menupunktet "Priser for renovation og genbrugspladsgebyr."

Genbrug og Renovation
Industrivej 2